Zastavina puška M77 najbolja na najvećem svetskom sajmu naoružanja

Zastavina puška M77 proglašena je za najbolje oružje na najvećem svetskom sajmu sportskog naoružanja koji je održan u Las Vegasu. Među prvih pet pušaka koje su dobile najviše ocene našla se i puška M07.

Na sajmu „Shot Show“ koji je održan prošlog meseca u SAD, prikazan je širok asortiman sportskog i lovačkog oružja „Zastava oružja“.

Generalni direktor Mladen Petković podvukao je da je fabrika „Zastava oružje“ svojim programom sportskog oružja izazvala veliku pažnju i interesovanje na prestižnom događaju u Las Vegasu, kao i da je nakon velikog povratka na zahtevno američko tržište uspela da se pozicionira kao lider u ovoj oblasti.

– Prošle godine potpisali smo najveći ugovor do sada, a možda i jedan od najvećih u celoj namenskoj industriji, u vrednosti od 234 miliona dolara za izvoz lovačkog i sportskog oružja na američko tržište, što predstavlja odličan poslovni rezultat. Proglašenje Zastavine puške za najbolje oružje na sajmu „Shot Show“ još jednom potvrđuje kvalitet našeg oružja – rekao je Petković, i dodao: – U poslednje tri godine „Zastava oružje“ beleži kontinuirani rast. Realizacija plana u 2020. godini u odnosu na 2019. bila je veća za 6,63 odsto, dok je u 2021. u odnosu na 2020. godinu veća za 28 odsto. U ovoj godini nastavljamo da radimo punim kapacitetom. Verujem da će predstavljanje na sajmovima poput ovog doprineti da se nastavi sa razvijanjem prometa i obezbeđivanjem novih ugovora za izvoz, što je dobro za poslovanje fabrike, ekonomiju, ali i čitavu srpsku namensku industriju – istakao je Petković.

Zastavina puška PAP M77

Zastavina puška M07

Bookmark the permalink.

Comments are closed.