Narodni višeboj u Guči 2023

Srpsku tradiciju momačkog nadmetanja decenijama neguje i čuva Dragačevski sabor trubača, i to kroz Narodni višeboj koji je deo programskih sadržaja Sabora.
Zastava oružje je generalni pokrovitelj Narodnog višeboja, a u znak sećanja na svog prvog domaćeg upravnika Petra Protića (1825-1863), poreklom iz Donjeg Dragačeva.
Narodni višeboj sastoji se iz pet disciplina: skok u dalj iz mesta, skok u vis iz mesta, bacanje kamena sa ramena, rvanje u kosti i gađanje kroz prsten jabuke.

I ove godine u organizaciji Zastava oružja AD, održan je Narodni višeboj na 62. Saboru trubača u Guči a pobednik i Arambaša ovogodišnjeg Narodnog višeboja je Stefan Petković iz Užica. On je pobedio u 4 discipline a u petoj gađanje kroz prsten jabuke pobednik je Olivera Milutinović iz Guče.

Inače sve discipline imaju svoje nagrade Generalni sponzor i pokrovitelj Narodnog višeboja dodeljuje nagrade u svim disciplinama vrednosne vaučere po 12.000,00 dinara, a za disciplinu Gađanje kroz prsten jabuke fabrika Zastava oružje dodeljuje unikatno graviran bodež M48 i sveukupnom pobedniku, arambaši, dodeljuje vazdušnu pušku M81. Od domaćina Kulturnog centra Lučani dodeljene su dve robne nagrade (sportske trenerke) za disciplinu Rvanje u kosti i Bacanje kamena s ramena.

Zoran Pantelić direktor Kulturnog centra opštine Lučani je dodelio plaketu Zastava aružju AD.

Direktor Zastava oružja AD Saša Milošević je uručio zahvalnicu za dugogodišnju saradnju i očuvanje tradicije Kulturnom centru opštine Lučani iz Guče.

Iz Guče nosimo najlepše uspomene i radujemo se budućoj saradnji!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.