170 godina fabrike Zastava oružje

U petak, 27. oktobra 2023. godine, obeležen je Dan fabrike Zastava oružje i fabrička slava Sveta Petka.

Svečana sednica povodom obeležavanja velikog jubileja održana je u Muzeju Stara livnica, uz prisustvo važnih zvanica i visokih delegacija.  

Posle intoniranja himne, koju je izveo hor Prve kragujevačke gimnazije, prisutne je, u ime svih zaposlenih, pozdravio generalni direktor Zastava oružja Saša Milošević. Govoreći o istoriji i razvoju fabrike, on je istakao da se reputacija fabrike Zastava oružje i danas bazira na tradiciji i kvalitetu proizvoda.

Povodom obeležavanja značajnih godišnjica fabrika Zastava oružje dodeljuje interna i eksterna priznanja. 

Interna priznanja zaposlenima i bivšim zaposlenima za izuzetan lični doprinos i iskazane rezultate u radu i razvoju društva uručio je generalni direktor Saša Milošević i to: Medalje topolivca, Trofejne noževe i Zahvalnice. U ime nagrađenih zahvalio se Rade Gromović, bivši direktor.

Zastava oružje dodelila je i eksterna priznanja za izvanrednu poslovnu saradnju, negovanje uzajamnih odnosa i pun doprinos razvoju društva – makete topa iz druge polovine XIX veka.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije, povodom značajnog jubileja, fabrici Zastava oružje dodelilo je plaketu. U ime ministra odbrane plaketu je uručio pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse gospodin dr Nenad Miloradović. U ime zaposlenih, plaketu je pimio generalni direktor Saša Miošević.

Privredna komora Srbije uručila je fabrici jubilarnu nagradu. Generalnom direktoru plaketu je uručio gospodin Predrag Lučić.

Na svečanoj sednici promovisana je i prigodna poštanska marka, štampana povodom jubileja, u okviru edicije Industrijsko nasleđe Srbije. Specijalno filatelističko izdanje generalnom direktoru uručio je direktor Srbijamarke gospodin doc.dr Adam Sofronijević.  

Svečanost je završena prikazivanjem filma o razvoju fabrike Zastava oružje od osnivanja do danas.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.