Деманти

Поводом тенденциозног и нетачног текста који се појавио у појединим медијима, фабрика Застава оружје истиче да у свом одговору на захтев за приступ информацијама од јавног значаја који је упутио Радио Слободна Европа ни у једном делу није наведено да је наоружање, пронађено у инциденту у Бањској, произведено у овој фабрици.

Одговор који је Застава оружје AД савесно и благовремено у прописаној процедури доставила на захтев новинара „Слободне Европе“, злонамерно је интерпретиран и искоришћен у погрешном контексту. Наиме, у делу одговора који се односи на снајперску пушку јасно је истакнуто да иста не постоји у архиви под наведеним бројем. Такође, свако ко иоле познаје производни програм фабрике Застава оружје АД зна да ова фабрика више од 50 година нема минобацаче у свом производном програму, док ручни ракетни бацачи никад нису ни били предмет производње.

Одговор на питање о бацачима граната, са шифрама 1028 и 1091, потпуно је погрешно употребљен и нетачно интерпретиран, јер Застава оружје ни на који начин није потврдила да су наведени бацачи граната произведени у тој фабрици, већ се у свом одговору позвала на формулацију из члана 9 Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја којим је описана ситуација у којој орган власти може тражиоцу ускратити приступ информацијама од јавног значаја.

Ово је још један покушај пласирања дезинформација које угрожавају одбрану земље, националну и јавну безбедност и односе са међународним факторима, као и покушај да се нанесе пословна штета предузећима Одбрамбене индустрије Србије и то у години рекордних производних резултата, овај пут предузећу Застава оружје АД.

ЗАСТАВА ОРУЖЈЕ АД​​​​​​​

Bookmark the permalink.

Comments are closed.