Saopštenje

Povodom netačnih informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima saopštavamo da su fabrici Zastava oružje odobrena i već uplaćena finansijska sredstva za novi investicioni ciklus Vlade Republike Srbije u cilju unapređenja proizvodnih kapaciteta i osvajanja modernih tehnologija koje će značajno doprineti tehnološkoj osposobljenosti za proizvodnju savremenog naoružanja za potrebe Vojske Srbije i poslovanju fabrike na tržištu.
U četvrtak, 30. novembra 2023. Zastava oružje je dobila izvoznu dozvolu za tržište SAD.
Obezbeđena su redovna primanja, isplata jubilarne nagrade u iznosu 12 000 dinara i novac za novogodišnje paketiće, u iznosu od po 5000 dinara, koji će biti uplaćen na račun roditelja.
Redovan, planiran priliv sredstava od Ministarstva odbrane, bazira se na završenim i realizovanim ugovorima.
Račun Zastava oružja je deblokiran, posle ino-priliva.
Sastanak predstavnika Ministarstva odbrane i sindikata fabrike Zastava oružje na zahtev nekoliko sindikata fabrike, održan je u petak, 1. decembra 2023.
Ministarstvo odbrane organizovalo je sastanak kako bi se zajednički razmotrila pitanja koja su od značaja za poslovanje fabrike i status radnika.
Pozivu se nisu odazvali svi predstavnici sindikata, iako su pojedini zahtevali sastanak sa predstavnicima Ministarstva odbrane.
Nakon razgovora potvrđeno je da Ministarstvo odbrane i Republika Srbija prepoznaju značaj Zastava oružja AD kao najstarije fabrike Odbrambene industrije Srbije i preneto je uverenje da radnici fabrike mogu da računaju na bezrezervnu podršku države.
Mole se zaposleni da kompletnu informaciju pročitaju na sajtu društva www.zastava-arms.rs, prate vesti na sajtu društva iz zvaničnih izvora i ne podležu širenju netačnih i nekorektnih informacija.

4. decembra 2023. godine

Generalni direktor
Saša Milošević

Bookmark the permalink.

Comments are closed.