Narodni višeboj Guča 2022

Na 61. Saboru trubača u Guči već tradicionalno Zastava oružje AD je bila generalni sponzor, pokrovitelj i organizator Narodnog višeboja održanog 6. avgusta 2022. Kao i ranijih godina dočekao nas je u ime domaćina Zoran Milutinović iz Guče. Posetili smo Kulturni centar opštine Lučani u Guči i ovom prilikom im se zahvaljujemo na toploj dobrodošlici, primio nas je  direktor Zoran D. Pantelić.

Narodni višeboj se sastoji iz 5 disciplina, Skok u dalj, Skok u vis, Bacanje kamena s ramena, Rvanje u kosti i Gađanje kroz prsten jabuke. Ove godine prijavilo se 20 takmičara iz 4 zemlje, 16 iz Srbije i po jedan iz Bugarske, Nemačke i Bosne i Hercegovine. Pobedni celokupnog višeboja, takozvani arambaša i ove godine kao i predhodne je Ostojić Nikola iz Salaša Crnobarskog on je odneo pobedu u dve discipline u Skoku u dalj i u Skoku u vis, a u Bacanju kamena bio je treći i u finalu Rvanja u kosti izgubio je od drugo plasiranog Predić Jovana iz Banja Luke. Treće mesto osvojio je Mašić Dragorad iz Dublje koji je bio najbolji u disciplini Bacanje kamena s ramena i u disciplini koju posebno neguje naša fabrika Gađanje kroz prsten jabuke. Inače sve discipline imaju svoje nagrade Generalni sponzor i pokrovitelj Narodnog višeboja dodeljuje nagrade u svim disciplinama vrednosne vaučere po 5.000,00 dinara, za disciplinu Gađanje kroz prsten jabuke fabrika Zastava oružje dodeljuje unikatno graviran bodež M48 i sveukupnom pobedniku, arambaši, dodeljuje vazdušnu pušku M81. Od domaćina Kulturnog centra Lučani dodeljene su dve robne nagrade (sportske trenerke) za disciplinu Rvanje u kosti i Bacanje kamena s ramena.

Kao zaključak, sve je prošlo dobro i u fer takmičarskoj atmosferi. I ove godine takmičari nose lepe uspomene na ovu tradicionalnu manifestaciju i obećavaju da će i dogodine doći! A nama će biti čast da im dogodine organizujemo još bolji Narodni višeboj u duhu jubileja koji fabrika proslavlja, 170 godina postojanja. Ovom prilikom treba još napomenuti da je prvi srpski upravnik Topolivnice iz ovih krajeva, Petar Protić – Dragačevac.

Sportski pozdrav i vidimo se!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.